Lästips – Googles personalprogram: EQ och mindfulness

Det är några år sedan denna bok kom ut och jag tycker att den fortfarande, och kanske än mer nu än då, är högaktuell. Vad kan företag vinna på att träna medarbetare och ledare i ökad medvetenhet och närvaro? Oändligt mycket anser jag och här beskriver Google på ett fint sätt hur de gjort och vad det bidragit till.

Emotionell intelligens (EQ) är ett antal förmågor som visat sig vara framgångsrikt i ett bra ledarskap. Bra ledarskap för alla människor, för att leda sig själv på ett effektivt sätt, men också i allra högsta grad för att ledare som skall leda andra. Dessa förmågor ökar med ålder, men det går att träna dem också. Här har träningen som mindfulness ger visat sig vara framgångsrik för att öka dessa EQ förmågor.

Jag uppskattar verkligen när jag får krypa upp i hörnet av soffan, med en härlig kopp te, några tända ljus för att läsa en bok. Boken heter ”Search Inside Yourself” av Chade-Meng Tan.

Jag kan varmt rekommendera den för dig som privatperson, men även för dig som arbetar som t ex ledare. Det är ett lite annorlunda tänk, men som jag hoppas, peppar peppar, blir vanligare i framtiden….Har du frågor kring Mindfulness för företag eller privatpersoner är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag hoppas du får en skön vår med intressant läsning!

Inspirationskurs i Mindfulness

http://terapeutakademin.yellowbits.com/flow/inspirationsforelasning-mindfulness.aspx?FlowCategoryID=3208

[sgmb id=1] Följ Librare på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag godkänner integritetspolicyn