Utbud MF (old)

  • MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) program som hålls enligt det program som får kallas MBSR utformat av John Kabat-Zin
  • Mindfulness gruppträffar både för fysiska möten och onlinemöten
  • E-baskurs i Mindfulness
  • Program specifikt till företag och grupper.
  • Korta inspirationsföreläsningar

MBSR – Mindfulness Based Stress Reduction

Denna kurs är för dig som vill få tillgång till mindfulness som ett redskap i ditt arbete och/eller för att utveckla dig själv. Upplägget bygger på MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) och det s k 8-veckorsprogrammet som har utvecklats av Jon Kabat Zink. Mindfulness som metod är ett kraftfullt redskap för att hantera stress, fördjupa närvaron i mötet med andra, stanna upp och bottna mer i sig själv.

Kursen ger dig färdigheter att börja använda mindfulness som ett förhållningssätt i ditt arbete i mötet med människor. Det ger dig också redskap att själv medvetet förhålla dig till stress. Du kan integrera mindfulness i ditt förhållningsätt oavsett vilken typ av arbete du har genom din egen inre hållning av närvaro och utrymme i samtalet. Mindfulness är ett användbart förhållningssätt professionellt i arbetet med t ex klienter, elever, medarbetare och privat i vardagen och livet i övrigt.

Uppgifterna bygger på dina erfarenheter och upptäckter i mindfulnessträning; i vardagen och den formella träningen. Kursen är i första hand upplevelsebaserad för att erfara och förstå i kropp, hjärta och intellekt. Mellan kursdagarna ingår egenträning som en förutsättning för insikt. Under kursen utforskar vi mindfulness utifrån öppenhet, vänlighet och nyfikenhet.

[fac_icon icon=”check-square” color=”#cc6666″ color_hover=”#707070″ font_size=”20px”] Info om MBSR

InnehållStart/OmfattningTid & platsPris
Denna kurs är för dig som vill få tillgång med mindfulness som redskap i ditt arbete och/eller för att utveckla dig själv. Upplägget bygger på MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) och det s k 8-veckorsprogrammet som har utvecklats av Jon Kabat Zinn. Mindfulness som metod är ett kraftfullt redskap för att hantera stress, fördjupa närvaron i mötet med andra, stanna upp och bottna mer i sig själv.
Ingen planerad start av öppen kurs p g a Corona. Skicka gärna intresseanmälan.
8 kurstillfällen och en tyst dag.Kvällstid mellan kl 17-19.Plats Villa Luvigsberg, Ludvigsbergsgatan 20, Stockholm. T-bana Mariatorget.
Privatpersoner: 5 500 kr inkl moms företag: 5 500 kr exkl. moms.Anmälningsavgift 500 kr.

Mindfulnessbaserade gruppträffar fysiskt och online

Denna kurs finns både för fysiska möten och även onlinemöten. Den är för dig som aldrig provat mindfulness eller för dig som vill fortsätta utforska mindfulness som förhållningssätt för att leda dig själv och andra på ett mer effektivt sätt, hantera din egen och andras stress, bygga trygga miljöer och grupper utifrån kommunikation på ett mer effektfullt sätt. Du tar vid där du är och utgår ifrån det.

Modulen omfattar 6 tillfällen där varje tillfälle omfattar olika teman. I modulen kommer vi att utforska bl a kommunikation, flexibilitet, vane -och tankemönster hur vi förhåller oss till det och hur det påverkar oss i arbetet och privat.

Om du vill fortsätta att utforska mindfulness förhållningssätt, men inte i grupp utan individuellt finns möjligheter till individuell coachning där jag använder mindfulness som en pelare och onlinekonsultationer (läs mer nedan).

[fac_icon icon=”check-square” color=”#cc6666″ color_hover=”#707070″ font_size=”20px”] Info om MF gruppträffar

InnehållStart/OmfattningTid & plats Pris
Denna kurs är för dig som aldrig provat mindfulness eller som för dig som vill fortsätta utforska mindfulness som förhållningssätt för att leda dig själv och andra på ett mer effektivt sätt, hantera din egen och andras stress.
Start hösten 2020, fysiska möten var planerad till september, men p g a rådande läge med Coronasmittan, så har jag valt att ”lägga den på is” och skjuta upp de träffarna till ett datum som jag kommer bestämma utifrån utvecklingen av Corona. Hoppas ni har överseende med det. För ONLINE möten så är starten hösten 2020 den 3/9 med efterföljande tillfällen 10/9, 17/9, 24/9, 1/10 och 8/10. Det är 6 kurstillfällen i mindre grupper och du bokar dig för alla 6 när du anmäler dig (via boka direkt). Hemövningar och reflektionsuppgifter förekommer mellan tillfällena. Kursen kommer kräver ett visst antal deltagare för att den skall bli av.
Varje tillfälle 1,5-2 timmar kl 18-20.Plats Villa Luvigsberg, Ludvigsbergsgatan 20, Stockholm. T-bana Mariatorget eller online (se boka direkt – där kommer du att få länk innan kursen för att komma till det ”digitala” rummet)
Fysisk kurs: Privatpersoner 4 500 kr inkl. moms. Digitalkurs: 4 000 kr inklusive moms. Grupper för företag se nedan  

E-kurs Mindfulness

E-Kursen har samma tanke som gruppträffarna där vi träffas fysiskt, men den blir annorlunda på så sätt att du går kursen via webben och ges inte möjlighet till interaktion med andra som går kursen. Den vänder sig till dig som vill gå en webbaserad mindfulnesskurs, till dig som av någon anledning inte vill träffas ”fysiskt” (men vill prova på) eller till dig som inte kan träffas fysiskt av någon anledning. Även e-kursen är upplevelsebaserad även om den är på webben, vilket kräver din egen träning för att ge resultat.

Kursen innehåller teoriavsnitt, övningsuppgifter, reflektion i egen kursdagbok och diskussioner. Du kan ställa frågor i digitalt klassrum. Kursen innebär att du inte behöver  vara uppkopplad någon speciell tid, du kommenterar och tar del av avsnitten när det passar dig. Du gör uppgifterna i din egen takt, materialet ligger kvar i klassrummet en period efter avslut så att du i lugn och ro kan ta del av materialet och avsluta dina uppgifter. Det är dock en fördel om du gör dem i en följd, kanske en gång per vecka, så det inte går så lång tid mellan ”lektionerna”.

[fac_icon icon=”check-square” color=”#cc6666″ color_hover=”#707070″ font_size=”20px”]Info om E-Baskurs i Mindfulness

InnehållStart/OmfattningTid & platsPris
Kursen startar du när du vill. Vill du ställa frågor till mig kan du göra det, men kursen är inte lärarledd. Till kursen: 
Kursen startar när du vill och du kan göra den vart du vill så länge du har tillgång till internet. Till kursen  
Online via kursportal enligt bifogad länk. Du går kursen när du vill. Till kursen.
Just nu reducerat pris 695 kr (Ord. pris 895 kr inkl. moms). Reducerat pris under hela 2020 och till och med 31/3-2021.  

Mindfulnessmeditationer

Meditation är ett enkelt sätt att bli mer närvarande i vardagen. Det sänker stressnivån och hjälper oss att få bättre perspektiv på våra problem och förebygger och minskar stress bl.a. Dessa läggs ut vid enstaka tillfällen här på webben.

[fac_icon icon=”check-square” color=”#cc6666″ color_hover=”#707070″ font_size=”20px”]Info om MF meditation

InnehållStart/OmfattningTid & platsPris
Meditationer inom Mindfulness för att fördjupa sitt inre ledarskap.Inga förkunskaper behövs.
Lägger ut löpande när det blir aktuellt under hösten 2020. Återkommer med datum
Ett antal gånger under terminen. Inställt p g a Corona, nya datum kommer att sättas när vi vet mer om utvecklingen av Corona. Vi träffas och mediterar tillsammans i guidad form under cirka 1 timme.Plats Villa Luvigsberg, Ludvigsbergsgatan 20, Stockholm. T-bana Mariatorget
Privatpersoner 200 kr per gång

Mindfulness för företag

Företag har också sett att medveten närvaro – att lära sig fokusera på ett medvetet sätt – har potential att bl a förebygga och minska stress, öka kreativitet, ökad flexibilitet, bättre motivation och välmående och en tydligare kommunikation. Vi gör detta även för fristående grupper som vill.

[fac_icon icon=”check-square” color=”#cc6666″ color_hover=”#707070″ font_size=”20px”]Info om MF för företag och grupper

InnehållStart/OmfattningTid & platsPris
Här finns vissa delar som används i nästan alla föreläsningar/workshops för företag. En del skräddarsys dock efter företagets specifika behov och situation. Kontakta mig så pratar vi vidare. Det kan vara enstaka föreläsningar, workshops eller program för att fördjupa sitt inre ledarskap.
Enligt överenskommelse utifrån behov och önskemål
Enligt överenskommelse
Enligt offert

Online konsultationer och möten

[fac_icon icon=”check-square” color=”#cc6666″ color_hover=”#707070″ font_size=”20px”]Info om Skype konsultation

InnehållStart/OmfattningTid & platsPris
Bokad tid för webbsamtal via t ex zoom
Rekommenderas 5-10 antal konsultationer för optimal effekt.
Gå in på boka direkt och se olika alternativ. Prova på 20 min. konsultation kostnadsfritt.
Privatpersoner 700-800 kr inkl. moms per konsultation beroende på vilken sort (se boka direkt).

Mindfulnesslunch via Sverigehälsan 

[fac_icon icon=”check-square” color=”#cc6666″ color_hover=”#707070″ font_size=”20px”]Info om Mindfulnesslunch via Sverigehälsan

InnehållStart/OmfattningTid & platsPris
Live mindfulness via Sverigehälsan sida på Facebook under lunchtid. Inga förkunskaper behövs.
Lägger ut löpande när det blir aktuellt. Nästa tillfälle 7/5 kl 12.00 via Sverigehälsan på Facebook.
Livesändning via Sverigehälsan cirka 20 minuter lunchtid.
Gratis för dig !
Följ Librare på